ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΖΑΡΗ

2019-05-12 21:16
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΤΡΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ  ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΖΑΡΗ 11-05-2019
 
         Το Σάββατο 11/05/2019 έφυγε από τη ζωή ο φωτισμένος δάσκαλος και έγκριτος ιστορικός   Βασίλης Λάζαρης. 
 
Ο εκλιπών ξεχώρισε για την πολυετή διδακτική του πορεία ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη μεγάλη του προσφορά στο ελληνικά γράμματα και στην πνευματική ζωή της πόλης μας   και την πολιτική του συνέπεια και αγωνιστικότητα, αποτελώντας ένα αξεπέραστο παράδειγμα μαχητικού  πνεύματος.
Διακρίθηκε επί σειρά ετών για  τις  πρωτογενείς  ιστορικές του μελέτες, αρκετές από τις οποίες  άπτονται της τοπικής ιστορίας, τις ομιλίες του σε διάφορους φορείς, τη ενεργό συμμετοχή του σε ημερίδες και  επιστημονικές εκδηλώσεις και την πολυσχιδή αρθρογραφία του.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων περιοχής Πατρών είχε την τιμή να τον έχει για χρόνια ενεργό μέλος του. Συγκινητική υπήρξε  η παρουσία του  στη φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου, ενώ  ο σύντομος αλλά περιεκτικότατος χαιρετισμός που απηύθυνε, έδωσε ξεχωριστή σημασία στην εορταστική εκδήλωση, εμψύχωσε τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς και συγκίνησε με την μεστότητα του περιεχομένου και την εκφραστική και επικοινωνιακή του αμεσότητα . 
Για το λόγο αυτό   το Δ.Σ του Συνδέσμου  αποφάσισε:
Α.Να εκδώσει ψήφισμα  στη μνήμη του εκλιπόντος
Β.Να αναγνωσθεί  το ανωτέρω ψήφισμα στην διάρκεια της Εξοδίου Ακολουθίας από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ.Κασβίκη  Σοφία
Γ.Να  διοργανωθεί  από τον Σύνδεσμο ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη κ στο έργο του φιλολόγου-ιστορικού Β.Λάζαρη
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Φ. Π. Π εκφράζει την μεγάλη του θλίψη για την αδόκητη απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.  
                                                                                                                        Το ΔΣ του Συνδέσμου